FC Utrecht hoopt zich te herpakken tegen NAC Breda

UTRECHT - FC Utrecht moet een vormcrisis zien af te wenden. De ploeg van trainer Erik ten Hag verloor afgelopen zondag met 3-0 van AZ en ook het bekeravontuur zit erop nadat er woensdag in Venlo met 3-1 werd verloren van VVV. Aanstaande zondag treedt het in de eigen Galgenwaard aan tegen promovendus NAC Breda.
Trainer Erik ten Hag steekt zijn onvrede over de laatste twee wedstrijd dan ook niet onder stoelen of banken. "Ik ben geen type dat zaken goed praat die niet goed zijn. Tegen AZ hebben we ondermaats gepresteerd in houding en in gedrag. Tegen VVV vond ik dat we niet eens slecht begonnen, maar kwamen we ongelukkig op achterstand. We spelen drie wedstrijden in één week tijd. De eerste twee wedstrijden waren niet goed, maar we willen graag positief afsluiten met een overwinning op NAC", zo besluit Ten Hag.

BASISELF

Naast de nederlaag tegen AZ kreeg Utrecht ook een andere domper te verwerken. Jean-Christophe Bahebeck moest zich namelijk na een uur spelen laten vervangen. Uit nader onderzoek bleek dat Bahebeck een scheur in zijn achillespees heeft en nog voor onbekende tijd is uitgeschakeld.
Tegen VVV startten Cyriel Dessers en Lukas Görtler samen in de punt van de aanval. Gyrano Kerk verving Görtler na een uur spelen een maakte indruk met een mooi doelpunt. Aanvoerder Willem Janssen speelde tegen de Venlonaren noodgedwongen op het middenveld, maar de verwachting is dat hij weer terugkeert als centrale verdediger, wanneer Rico Strieder fit genoeg is om weer te kunnen startten.
Er heerst nog onduidelijkheid over het al dan niet meespelen van Zakaria Labyad en Sean Klaiber. Beiden verschenen niet aan de aftrap afgelopen woensdag, maar op de afsluitende training zal bekeken worden of zij weer voldoende hersteld zijn om tot de wedstrijdselectie te kunnen behoren.

WEERZIEN MET OUDE BEKENDEN

Voor Cyriel Dessers wordt het een bijzondere ontmoeting. De spits speelt dit seizoen voor FC Utrecht, maar hielp tegenstander NAC afgelopen seizoen met 22 treffers naar de eredivisie. Voor voetballers lijkt het inmiddels een traditie om niet te juichen als ze tegen hun oude club scoren, maar daar doet Dessers niet aan mee.
"Allereerst hoop ik dat ik ga scoren en als dat lukt denk ik dat ik gewoon ga juichen. Ik ben heel gelukkig in Utrecht en ik wil hier nog een hoop treffers maken", aldus Dessers, wiens doelpuntenproductie de laatste stijd stokt.
Ook voor Stijn Vreven wordt het een wedstrijd met een speciaal tintje. De trainer van de club uit Breda vierde als speler zijn grootste succes bij FC Utrecht: in 2003 veroverde hij in zijn laatste seizoen de KNVB beker.
De wedstrijd zondag begint om 14:30 in de Galgenwaard. Ook wordt de wedstrijd weer van commentaar voorzien door René van den Berg en Gert Kruys op Radio M Utrecht (93.1FM).

Erik ten Hag: "Het gaat met vallen en opstaan"
Cyriel Dessers: "Hoop zondag mijn doelpunt mee te pikken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.