Ubbergen redt punt in slotseconde voor DOVO

© Jeroen van den Berg/DOVO
VEENENDAAL - DOVO heeft een punt overgehouden aan het treffen met Scheveningen in de derde divisie a. Doelman Rodney Ubbergen pakte in de slotseconde een strafschop, waardoor de ploeg van Gert Kruys niet met lege handen naar huis ging.
In de eerste helft had DOVO veel kansen om op voorsprong te komen, maar had het een strafschop nodig om de openingstreffer te maken. Via Leon Toonen kwam het op 0-1. Tegen de verhoudingen in kwam Scheveningen daarna weer op gelijke hoogte. Mehmet Aldogan bleef kalm oog in oog met Ubbergen en plaatste de bal in de verre hoek.
Na rust kreeg DOVO een nieuwe domper te verwerken. Uit een hoekschop kon Samir El Moussaoui raak koppen. Waar DOVO in de eerste helft veel kansen wist te creëren had het daar in de tweede helft aanzienlijk meer moeite mee. Uiteindelijk bracht een strafschop een kwartier voor het einde uitkomst: Joshua Patrick schoot koelbloedig de 2-2 binnen. In de slotseconde leek DOVO het punt nog te verspelen, toen de scheidsrechter opnieuw resoluut naar de stip wees na een overtreding. De heldenrol was uiteindelijk voor Ubbergen, die goed bleef staan en de bal kon keren.
30' Leon Toonen [0-1]
44' Mehmet Aldogan [1-1]
56' Samir El Moussaoui [2-1]
75' Joshua Patrick [2-2]
DOVO staat na het gelijkspel op de vijfde plaats in de derde divisie a. Het wacht nog altijd op zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. Volgende week treedt het equipe van Kruys aan tegen ONS Sneek.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Gert Kruys: "Ik telde weer zes honderd procent kansen"
Rodney Ubbergen: "Balen van de tegendoelpuntenten"