Jongeling Venema redt punt voor FC Utrecht

UTRECHT - Het thuisduel van FC Utrecht tegen NAC Breda is onbeslist geëindigd. In de Galgenwaard kwam de geplaagde ploeg van trainer Erik ten Hag niet verder dan 2-2. Utrecht keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar de 18-jarige Nick Venema redde een punt door de gelijkmaker te scoren.
Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van NAC Breda. Spits Thierry Ambrose kreeg een dot van een kans om het eerste doelpunt te maken, maar kwam net tekort om te scoren. De openingstreffer kwam echter op naam van aanvoerder Willem Janssen: uit een hoekschop kon hij de bal tegen de touwen werken. Lang konden de Domstedelingen niet van de voorsprong genieten: twee minuten daarna bracht Mounir El Allouchi de stand weer in evenwicht. Utrecht had voor rust nog een strafschop moeten hebben, toen Janssen naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Christiaan Bax zag er geen overtreding in.
De ploeg van Erik ten Hag kwam slecht de kleedkamer uit: Giovanni Korte kon de bal intikken bij de tweede paal, toen Janssen de bal miste en goalie Jensen moest lossen. Na de vroege tegentreffer in de tweede helft kreeg Utrecht een regen aan kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten: Willem Janssen raakte twee keer de lat via een kopbal. Uiteindelijk was het de 18-jarige invaller Nick Venema die een heldenrol vervulde door uit een razendsnelle counter de gelijkmaker op zijn naam te zetten. Het was de eerste treffer van de jeugdinternational in de hoofdmacht van FC Utrecht. In de slotseconde schoof Mark van der Maarel nog bijna in eigen doel, maar de bal ketste af op de paal.
19' Willem Janssen [1-0]
21' Mounir El Allouchi [1-1]
48' Giovanni Korte [2-1]
78' Nick Venema [2-2]
De Domstedelingen staan na de remise negende in de eredivisie met veertien punten uit tien wedstrijden.

Ramon Leeuwin:"Blij dat ik weer gespeeld heb"
Urby Emanuelson:"We willen te graag en dan is de balans weg"
Erik ten Hag:"We begonnen goed"
Nick Venema:"Ik ben rustig en heb geduld"