Instellingen

Jos Hermens: Utrecht Marathon naar hoger plan met wereldtoppers

UTRECHT - Atletenmanager en trainer Jos Hermens wil wereldtoppers naar de Utrecht Science Park Marathon halen. Dat werd vandaag duidelijk bij het startschot van een nieuwe samenwerking. Global Sports Communication van Jos Hermens en 20Knots van Arjen de Ruyter, dat het evenement jaar geleden overnam, hebben de handen ineen geslagen om de hardloopwedstrijd naar een hoger plan te tillen.
"Ik zie grote mogelijkheden om de marathon in Utrecht te laten groeien tot een van de grootste in Nederland", aldus Hermens. Namen van de lopers zijn nog niet bekend, maar Hermens denkt aan de top-30 van de wereld. "De bedoeling is echt dat er internationale toppers aan de start gaan verschijnen en dat zij snelle tijden gaan lopen om zo de Utrecht Science Park Marathon meer bekendheid te geven."

BREEDTESPORT

"Met Global Sports Communication hebben we ons altijd alleen gericht op begeleiding van internationale topatleten en het organiseren van topsportevenementen, maar we zien dat juist de verbinding tussen topsport en breedtesport heel belangrijk is", zegt Hermens.
"De kennis die we hebben opgedaan in topsport willen we graag gebruiken om alle hardlopers beter te faciliteren. Daarnaast willen we dus een eliteveld toevoegen aan de Utrecht Science Park Marathon. Aangezien het nog steeds een unicum in onze sport is dat alle lopers in één veld starten en binnen hun eigen mogelijkheden een toptijd proberen te lopen."

20KNOTS

20Knots nam de marathon in Utrecht drie jaar geleden over en zette een positieve ontwikkeling in gang. Directeur Arjen de Ruyter: "Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Met Jos Hermens en zijn team ga ik aan de slag om het evenement de komende jaren verder te laten groeien. Ik kan me nu volledig richten op het verder ontwikkelen en neerzetten van een kwalitatief topevenement. Fantastisch dat ik met een ervaren partij als Global Sports Communication mag gaan samenwerken. Dat geeft de organisatie veel meer slagkracht."

USP

Directeur Jan Henk van der Velden van Utrecht Science Park is ook verheugd. "Als hoofdsponsor zijn we trots dat Jos Hermens en Arjen de Ruyter de handen ineen geslagen hebben. De USP Marathon maakt met de prachtige route die ook in 2018 onder de Dom doorgaat een mooie verbinding met de stad en de regio Utrecht."

AFSTANDEN

Naast de hele marathon kunnen lopers deelnemen aan de halve marathon, de 10 kilometer en de 5 kilometer. Kinderen kunnen de 1 of de 1,7 kilometer lopen in de Kidsrun. Inschrijven voor de diverse afstanden van de Utrecht Science Park Marathon kan
.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.