Yahiaoui: "Solace oncollegiaal en onprofessioneel"

UTRECHT - Solace Uyi-Olaye is oncollegiaal en onprofessioneel. Dat zegt Magreb'90-trainer Jamal Yahiaoui in reactie op een interview dat deze week werd gepubliceerd op Voetbalprof.com.
Solace geeft in dat interview onder meer aan dat hij vindt dat twee keer per week trainen veel te weinig voor de 3e divisie. "Maar in de twee maanden dat hij bij ons heeft gespeeld heeft hij vijf trainingen afgezegd", zegt Yahiaoui. "Dan mag niet klagen dat wij te weinig trainen. Hij mag blij zijn dat wij hem hebben opgehaald. Hij kwijnde weg bij Cloppenburg in Duitsland. Dankzij ons kon hij terug naar Nederland."
Wat Yahiaoui ook stak was de houding van de aanvaller, toen hij in de wedstrijd tegen Jong FC Groningen op de bank zat. "Hij zat op de bank spelers af te vallen. Dat is bijzonder oncollegiaal", aldus Yahiaoui.
Dat Solace zegt dat veel spelers zouden willen bij de Utrechtse 3e divisionist vindt Yahiaoui begrijpelijk. "Bij ons krijgt niemand betaald. Dus dat spelers naar een club zouden willen waar ze wel wat centen krijgen, is begrijpelijk. Maar ze spelen bij ons, omdat ze zich in de kijker willen spelen bij clubs die willen betalen. Als ze vorig seizoen al genoeg waren geweest voor die clubs, hadden ze nu niet bij ons gespeeld."