IJsselmeervogels moet weer eens winnen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels kan zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC nog niet beschikken over Berry Powel. De spits traint wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit. Ook Ali Akla (hamstring) en Byran Burgerhout (knie) zijn niet inzetbaar.
IJsselmeervogels moet tegen Koninklijke HFC, dat vierde staat in de 2e divisie, de negatieve spiraal zien om te draaien. Na drie gelijke spelen en drie opeenvolgende nederlagen is de promovendus afgezakt naar de negende plaats. De voorsprong op nummer 15 Achilles'29, dat op een promotie-/degradatieplaats staat, is nog maar twee punten.
Topscorer van de Haarlemmers is Roy Castien. Hij scoorde dit seizoen al tien keer. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC speelden nog nooit eerder in competitieverband tegen elkaar. Ze troffen elkaar al wel twee keer in het toernooi om de KNVB beker.
In 2015 won Koninklijke HFC op de Westmaat met 1-0. Een jaar later won IJsselmeervogels met 3-1. Het doelpunt dat de nu geblesseerde Ali Akla toen maakte, werd bij FOX uitgeroepen tot doelpunt van het jaar.
De wedstrijd IJsselmeervogels - Koninklijke HFC is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.