Hercules en De Meern maken zich op voor derby

UTRECHT/DE MEERN - Voor het tweede jaar op rij staat zondag in de derde divisie een Utrechtse stadsderby op het programma. Nadat Hercules het vorig seizoen twee keer mocht opnemen tegen Magreb'90, is zondag op Sportpark Voordorp De Meern de tegenstander.
Beide ploegen speelden in het verleden vaak tegen elkaar, altijd in lagere klasses. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 2011/2012. Hercules eindigde dat seizoen als vierde, De Meern werd negende. Toch won De Meern dat jaar de uitwedstrijd tegen Hercules; het werd 1-3.
Dit seizoen begon promovendus De Meern met vijf nederlagen op rij. De daaropvolgende vijf duels bleef de ploeg van Joël Titaley ongeslagen. Drie zeges en twee gelijke spelen leverden elf punten op. De Meern staat daardoor nu 14e.
Hercules haalde uit de laatste vijf duels tien punten en bezet de zevende plaats. Op eigen veld wonnen de zwart-witten drie van de vier wedstrijden. Alleen tegen Jong Vitesse werd verloren.
Bij Hercules ontbreken de geblesseerden Colin Broers, Oskar van Logtensteijn en Gutho Mijland. In de ziekenboeg van De Meern liggen Ricky Hauwert, Hakan Yasar en Tommy van der Linden.
De derby tussen Hercules en De Meern is zondagmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers.