Spakenburg zet VVOG met 2-0 opzij

Kees Tol maakte de openingstreffer
Kees Tol maakte de openingstreffer © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de derde divisie VVOG verslagen. De Blauwen uit Spakenburg waren op bezoek in Harderwijk met 2-0 te sterk.
Spakenburg begon voortvarend aan de wedstrijd. Na elf minuten scoorde aanvaller Kees Pier Tol uit een voorzet van Philip Ties. De ploeg van trainer John de Wolf vergat de score uit te breiden, waarna VVOG beter in de wedstrijd kwam. Kort na rust werd een doelpunt van de Harderwijkers afgekeurd wegens hands.
Ondanks het gevaar van VVOG bewaarde Spakenburg de rust in de ploeg. In de 70e minuut werd het daarvoor beloond. Het was Tom van der Neut die de wedstrijd in het slot gooide. Zijn kopbal betekende de beslissende 2-0. Een smet op de overwinning was de rode kaart die spits Bert Steltenpool in blessuretijd opliep. Hij moest na twee gele kaarten het veld verlaten.
Spakenburg houdt door de overwinning zicht op de periodetitel, die over twee weken vergeven wordt.
11' Kees Pier Tol [0-1]
70' Tom van der Neut [0-2]
Bijz.
90' Rode kaart Bert Steltenpool (2x geel)
Door de zege komt Spakenburg op 26 punten uit elf wedstrijden. Het is daarmee medekoploper in de derde divisie A. Jong Almere City wist ook te winnen, maar heeft een beter doelsaldo dan Spakenburg.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

John de Wolf: "Zakelijke overwinning"
Barry Beijer erkent: "Voor publiek geen leuk duel"
Verslaggever Menno Schilder vat de wedstrijd samen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.