Koninklijke HFC drukt Vogels verder in de problemen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft voor de vierde keer op rij verloren in de tweede divisie. De Rooien uit Spakenburg beten zich op de eigen Westmaat stuk op Koninklijke HFC. Het werd 1-0 voor de bezoekers, die zo de problemen van de Vogels vergrootten.
Promovendus IJsselmeervogels ging op jacht naar de eerste driepunter in zes wedstrijden. Het had namelijk een reeks neergezet van drie nederlagen en drie gelijke spelen. De ploeg van trainer Willem Leushuis moest echter vlak voor het halfuur een tegengoal slikken. Kevin Sterling profiteerde bij een vrije trap van matig verdedigen in de defensie van de Vogels.
Een echte vuist kon IJsselmeervogels in de tweede helft niet meer maken. De ploeg legde matig voetbal op de mat en kreeg nauwelijks kansen op de gelijkmaker. Koninklijke HFC speelde het duel rustig uit en mocht zo de drie punten mee naar Haarlem nemen.
25' Kevin Sterling [0-1]
Door de nederlaag blijft IJsselmeervogels steken op 13 punten uit 11 duels. De gevarenzone van de tweede divisie komt daardoor steeds dichterbij voor de Rooien, al ligt alles in de onderste regionen dicht bij elkaar.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Verslaggever Bert Kous met een korte samenvatting van het duel
Willem Leushuis:"Het zit even niet mee"
Jaimy Schaap:"We maken verkeerde keuzes"