LIVEBLOG: FC Utrecht boekt knappe zege tegen Ajax. Reacties en meer straks op 93.1FM!

UTRECHT - FC Utrecht komt vandaag weer in actie in de eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde vorige week met 2-2 gelijk tegen NAC Breda, Vandaag treedt het in de Johan Cruijff Arena aan tegen Ajax. Luister het verslag van dat duel op 93.1FM. Of volg de ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.
90+3' Utrecht wint! De reacties uit Amsterdam straks vanuit de Johan Cruijff ArenA met René van den Berg en Gert Kruys!
87' Hakim Ziyech raakt de lat met een afstandsschot
85' DAAR IS DE TREFFER! Labyad zet Utrecht op 2-1, na een magnifieke voorzet van Sean Klaiber!
83' De Domstedelingen stevenen af op een verdienstelijk punt, maar moeten nog een minuut of acht stand houden.
71' Bij een aantal Utrecht-spelers lijkt de pijp leeg, maar trainer Erik ten Hag maakt nog geen aanstalten om te wisselen.
70' OEI! Labyad raakt met een kopbal de binnenkant paal! Kerk mist uit de rebound een grote kans.
60' Younes met een niet te missen kans vanuit een uitbraak. Hij heeft hem voor het intikken, maar weet de bal over het doel te krijgen.
50' Wat een begin van de tweede helft! Een schot van Kerk wordt gekeerd door Onana. Vervolgens schiet Younes de bal vanuit een counter net over het FC Utrecht-doel!
46' We zijn weer begonnen! Weet Utrecht de drie punten mee te nemen uit Amsterdam?
45' We gaan rusten in de JC ArenA: 1-1 dankzij doelpunten van Labyad en Viergever. Ook de tweede helft volg je via 93.1FM op RadioM!
42' Daar is de gelijkmaker: Nick Viergever kopt Ajax op 1-1 na een vrije trap. De stand is weer gelijk.
35' Kruys: "Ayoub heeft het lastig met het tempo van de wedstrijd. Als Ziyech zoveel ruimte blijft krijgen wordt dat een probleem."
26' Een nieuwe kans voor de FC! Doelpuntenmaker Labyad breekt uit, maar wacht iets te lang, waardoor de kans verloren gaat.
21' Na de openingsfase wordt Ajax sporadisch sterker: via David Neres en Amin Younes dringt het aan, maar Utrecht houdt voorlopig stand!
8' DOELPUNT! Zakaria Labyad zet Utrecht op 1-0 uit de rebound na een mooie aanval!
1' Direct twee grote kansen voor Utrecht: Kerk mist één-op-één met Onana, daarna redt de keeper van Ajax op een kopbal uit een hoekschop!
14:18 Gert Kruys: "Er is een spits opgeofferd. We spelen met vijf verdedigers: Klaiber, Janssen, Leeuwin, Van der Maarel en Emanuelson. Kerk is de eenzame spits. Labyad speelt daar kort achter en Strieder is de meest defensieve middenvelder."

OPSTELLINGEN

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Wöber, Viergever, Schöne, Siem de Jong, Ziyech, Younes, Dolberg, Neres
FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Van der Maarel, Leeuwin, Emanuelson, Strieder, Janssen, Ayoub, Van de Streek, Labyad, Kerk