FC Utrecht wint spektakelstuk in Amsterdam

UTRECHT - FC Utrecht heeft een knappe 1-2 overwinning geboekt in de Johan Cruijff ArenA. Zakaria Labyad was met twee doelpunten de grote man in een wedstrijd waar het spektakel soms van afspatte. Een andere uitblinker was Ramon Leeuwin: hij gaf leiding aan een defensie die de laatste weken zo weifelend speelde.
In de openingsfase denderden de Utrechters over de thuisploeg heen. Gyrano Kerk kreeg direct na de aftrap een megakans om de eerste treffers van de middag te maken, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Even later was het wél raak: na een vlijmscherpe counter via Rico Strieder en Gyrano Kerk kon Zakaria Labyad via een rebound scoren. Na de Utrechtse voorsprong werd Ajax een aantal keer gevaarlijk via onder andere Hakim Ziyech en David Neres. In de 42e minuut was daar toch de gelijkmaker: Abcoudenaar Mathijs de Ligt won het kopduel van Mark van der Maarel, waarop Nick Viergever de bal binnen kon werken.
De tweede helft begon al even furieus als de eerste. Eerst was het Kerk die een bal op Onana torpedeerde, waarna Ajax-aanvaller Younes uit de counter de bal net over het Utrecht-doel schoot. De grootste kans uit de tweede helft was eveneens voor Younes: na een uitbraak had hij de bal voor het intikken. Hij lepelde de bal echter over het doel van Jensen. Twintig minuten voor tijd kregen de Domstedelingen nog een levensgrote kans om de 2-1 te maken. Labyad kopte vanuit een lange voorzet op de lat, waardoor Kerk de bal voor het inschieten kreeg. De jonge aanvaller had teveel tijd nodig.
Terwijl Utrecht genoegen leek te nemen met een punt, was daar ineens Sean Klaiber met een magnifieke voorzet vanaf rechts. Labyad ontving de bal aan de linkerkant, waar hij Donny van de Beek opzij zette met een lichaamsschijnbeweging. Hij bleef koel oog in oog met Onana en schoof de bal gedecideerd in de hoek van het doel. Vlak voor tijd had Ajacied Ziyech de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de lat.
6' 0-1 Zakaria Labyad [0-1]
42' 1-1 Nick Viergever [1-1]
86' 1-2 Zakaria Labyad [1-2]
Dankzij de overwinning stijgt de Utrechtse FC naar de achtse plaats in de eredivisie. Over twee weken, na de interlandbreak, treedt FC Utrecht in de Galgenwaard op zondag 19 november aan tegen Excelsior.

Sander van der Streek: "We hebben met zijn allen gevochten"
Zakaria Labyad: "Complimenten naar onze technische staf"
Erik ten Hag: "Vandaag worden we beloond"