Van der Haar: "Op waarde geklopt"

WOUDENBERG - Lars van der Haar pakte achter Mathieu van der Poel zondag de zilveren medialle op het EK veldrijden in Tsjechië. De Woudenberger kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn race. "Je kan niet anders dan tevreden zijn als je op waarde wordt geklopt", verklaart hij tegen RTV Utrecht.
"Ik werd het hele parcours aangemoedigd", vervolgt Van der Haar zijn verhaal. "Mathieu trok vanaf het begin vol door. Ik kon hem twee rondes volgen. Hij sprong met fiets en al over de balken en ik niet, dat was het verschil. Dit waren de moeilijkste balken van het seizoen. Mathieu kan dat dus wel, en heeft daar dan als enige voordeel van."
Uiteindelijk moest Van der Haar 22 seconden toegeven op zijn landgenoot, en dat kwam dus grotendeels door de balken. "Per ronde verloor ik daardoor drie seconden, denk ik."
Later dit seizoen wordt er om de wereldtitel gestreden in het Limburgse Valkenburg. Dat is een parcours waar Van der Haar normaalgesproken goed presteert. "In Valkenburg liggen er volgens mij geen balken. Dat parcours ligt mij altijd wel", sluit Van der Haar zijn verhaal af.

Van der Haar: "Verloor drie seconden per ronde"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.