Instellingen

"Van den Meiracker heeft spelletje gespeeld"

Danny van den Meiracker viert een doelpunt voor Spakenburg
Danny van den Meiracker viert een doelpunt voor Spakenburg © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft spits Danny van den Meiracker dit najaar geen aanbieding gedaan. Dat schrijft bestuurslid Martijn Koelewijn van de derde divisionist aan RTV Utrecht. Oud Spakenburg-spits Van den Meiracker maakte eind vorige week bekend dat hij komende zomer overstapt van FC Lienden naar IJsselmeervogels. Die overstap is bij veel voetballiefhebbers in Bunschoten-Spakenburg verkeerd gevallen.
"Wij hebben wel met Danny gesproken", erkent Koelewijn. "Hij liet toen weten dat hij ook onderhandelde met De Dijk en IJsselmeervogels. Daar kon hij gigantische bedragen beuren." Volgens Koelewijn waren die bedragen buiten proportioneel. "Het was duidelijk dat niet iedereen binnen de club achter een mogelijke terugkeer stond. Wij hebben even nagedacht en besloten geen bod uit te brengen."
Van den Meiracker, die in de winter van 2016 met ruzie vertrok bij Spakenburg, doet nu volgens Koelewijn ten onrechte voorkomen alsof Spakenburg en IJsselmeervogels tegen elkaar hebben opgeboden in een poging hem binnen te halen. "Maar daar is nooit sprake van geweest. Daar heeft hij handig misbruik van gemaakt in de onderhandelingen met de Rooien vermoed ik. Dat moet hij uiteindelijk zelf weten, maar hij noemt ons nadrukkelijk in de pers."
Van den Meiracker gaf er in het verleden blijk van een hartstochtelijke Blauwe te zijn. In de periode dat hij voor FC Oss speelde, verscheen hij bij de derby tegen IJsselmeervogels in het Blauwe supportersvak, gehuld in een Spakenburg-shirt. " Uiteindelijk was hij dus lang niet zo blauw als hij in zijn uitspraken in het verleden deed optekenen", zegt Koelewijn. "Eerlijk gezegd maakt zijn keuze voor IJsselmeervogels voor ons duidelijk dat wij er goed aan hebben gedaan van Danny af te zien, al staat buiten kijf dat het een goede spits is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.