Magreb-speler Zouzou: "Ik heb de scheids beledigd, maar niet bedreigd."

UTRECHT - Magreb'90-speler Abdel Zouzou gaat niet akkoord met de schorsing van negen maanden die de KNVB hem wil opleggen. De speler van de Utrechtse derde divisionist krijgt die straf voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Capelle op 14 oktober, en voor het feit dat hij na de rode kaart de scheidsrechter beledigd en bedreigd zou hebben.
"Ik hem beledigd, daar ben ik eerlijk in", zegt Zouzou. "Ik heb homootje tegen hem gezegd. Maar ik heb hem niet bedreigd, zoals hij beweert." Zouzou vindt het ook vreemd dat scheidsrechter Gansner de wedstrijd hervatte, nadat de Magreb-speler het veld verlaten had. Zouzou zat al in de kleedkamer toen er tumult langs de lijn losbarstte en Gansner besloot het duel te staken. "In zijn verklaring staat dat hij de wedstrijd staakte, omdat hij zich bedreigd voelde door mij. Maar waarom heeft hij dan de wedstrijd hervat toen ik al weg was?"
Zouzou reageerde boos omdat hij de rode kaart voor zijn overtreding een veel te zware straf vindt. "Toen hij floot dacht ik dat het voor buitenspel was, of voor een duwtje, maar hij gaf mij rood", zegt de Magreb-aanvaller. "Ik vroeg hem of hij wel de goeie kaart had gepakt en zei dat hij mijn middag verpestte. Maar hij zei dat ik weg moest wezen."
Zouzou hoopt dat Capelle-aanvoerder Jamie Jaliens (ex-DOVO) voor hem wil getuigen. "Hij kent de waarheid"

Abdel Zouzou reageert

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.