Marokkaanse Utrechters vieren feest in Kanaalstraat

UTRECHT - Marokko heeft zich vanavond geplaatst voor het WK voetbal in Rusland en dat is op verschillende plekken in Utrecht te merken. Onder meer in de Kanaalstraat wordt feest gevierd.
Op een video op Twitter is te zien dat tientallen Marokkaanse Utrechters schreeuwend op straat lopen. Sommigen hebben Marokkaanse vlaggen bij zich. Daarnaast wordt er getoeterd door automobilisten en scooterrijders.
Ook op andere plekken in de stad staan voetbalfans op straat. "Volgens mij heeft Marokko gewonnen. Getoeter en geblokkeerde wegen, onder andere in de Kaatstraat en de Adelaarsstraat", schrijft een omstander.
De ploeg won vanavond in Abidjan de laatste groepswedstrijd van Ivoorkust met 2-0 door treffers van Nabil Dirar en Medhi Benatia en eindigde als winnaar in groep C. Voor Marokko is het de eerste keer sinds de deelname aan het WK van 1998 dat het land meedoet aan de eindronde van het WK.
Voormalig FC Utrecht-voetballer Sofyan Amrabat viel acht minuten voor tijd in. Hierdoor is hij defintief verbonden aan het Marokaans voetbalelftal en kan hij niet meer in actie komen voor Oranje. Feyenoorder Karim El Ahmadi en Ajacied Hakim Ziyech stonden in de basis. Ook de Marokkaanse Nederlanders Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa hadden eveneens een basisplaats gekregen.

Marokkaanse Utrechters vieren feest in Kanaalstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.