RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Taakstraf voor voetballer Issa K. in Amersfoortse ontuchtzaak

AMERSFOORT - Voormalig FC Utrecht-speler Issa K. (21) heeft van de rechter een taakstraf van 150 uur gekregen. Hij is veroordeeld voor twee ontuchtincidenten met een minderjarig meisje in Amersfoort. Ook heeft hij twee dagen celstraf gekregen, maar die heeft hij al uitgezeten in voorarrest.

K. hoorde het Openbaar Ministerie twee weken geleden nog een werkstraf van 240 uur en een celstraf tegen zich eisen. De rechter heeft meegewogen dat de inwoner van Almere bij de politie en tijdens de zitting volledige openheid van zaken heeft gegeven. Ook heeft hij spijt betuigd.

De zaak van K. speelde in de zomer van 2015. Het meisje was toen 14 jaar oud. K. was 19 jaar en voetballer bij FC Utrecht. Inmiddels is hij in dienst van SC Cambuur in Leeuwarden.

Twee andere mannen zijn ook veroordeeld omdat ze op verschillende momenten seks hadden met het meisje. Een 22-jarige man uit Amersfoort is vrijgesproken.

Een 20-jarige verdachte uit Hoogland is veroordeeld voor meerdere incidenten over een periode van anderhalf jaar. Toen de seksuele handelingen begonnen was hij 16 en zij 12. Uit de verklaringen van het meisje komt naar voren dat de seks deels vrijwillig was. Maar ook dat hij haar respectloos behandelde en gebruik maakte van haar ogenschijnlijke bereidwilligheid. De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een jeugddetentie van 92 dagen, waarvan 90 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur.

Een 22-jarige verdachte uit Amersfoort heeft meerdere keren seks gehad met het meisje van 14 jaar. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 92 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur.

Het verrichten van seksuele handelingen met minderjarigen is strafbaar. Hiervan kan worden afgeweken als de handelingen vrijwillig plaatsvonden, het leeftijdsverschil klein is en er eventueel sprake is van een relatie. De rechtbank oordeelt dat de drie mannen niet stil stonden bij de gevolgen voor het meisje. "Ze hebben hun eigen lustgevoelens voor laren gaan en hadden gezien het leeftijdsverschil meer rekening moeten houden met het slachtoffer", aldus de rechtbank.

De drie mannen hebben na hun aanhouding twee dagen vastgezeten.

Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht