Instellingen

Sturkenboom (Taurus): "Derde plaats is het ultieme doel"

© Wessel van Leeuwen/RTV Utrecht
HOUTEN - De volleyballers van Taurus wonnen zaterdagavond het eredivisieduel tegen Vallei Volley met 3-2. De ploeg van trainer Erik Gras kende een wervelende eerste set (25-15), maar kwam daarna met 1-2 achter te staan tegen de hekkensluiter. "Na zo'n goede eerste set blijft het toch altijd moeilijk om met dezelfde intentie de tweede set te beginnen. Het gevaar zit erin dat je een beetje inkakt en daar maakte de tegenstander dankbaar gebruik van", aldus Gras, die aan zijn tweede seizoen bezig is als trainer van Taurus.
De achterstand werd daarna omgebogen in een 3-2 overwinning: in een spannende vierde en vijfde set trokken de Houtenaren uiteindelijk aan het langste eind. "De derde set verloren we nipt, waardoor we weer in de wedstrijd kwamen. In de laatste twee sets wisten we onze aanvallers beter te bedienen en konden we het aan het net vaak goed afmaken."
Taurus slaat dankzij de overwinning een gat met de concurrentie en verstevigt zijn positie in de top 5. Het staat wel vijf punten achter op koploper Orion. Onlangs leed de ploeg daar een 3-0 nederlaag. Bert Sturkenboom, spelverdeler van Taurus, acht een kampioenschap niet realistisch, maar hoopt wel stiekem op de derde plek op de ranglijst. "Dat is het ultieme doel. Mede door de budgettaire verschillen is het voor ons moeilijk om aan te haken bij ploegen als Orion en Lycurgus. Als wij bij de bovenste vier eindigen hebben we het goed gedaan."
Sturkenboom vierde afgelopen vrijdag ook alweer zijn 34e verjaardag. "Het herstel wordt al wat minder, ik begin wel te merken dat ik ouder word. Maar het spelletje is nog veel te leuk. Ik moet de mazzel hebben dat ik niet tegen een zware blessure aanloop en na de kerst besluit ik of ik er nog een jaartje aan vast plak", zo zegt de oud Oranje-international.

Taurus-coach Erik Gras: "Het gevaar is dat je inkakt na zo'n goede eerste set"
Taurus-spelverdeler Bert Sturkenboom: "De derde plaats is het ultieme doel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.