Wiegman selecteert Van Veenendaal en Van de Sanden

© Geert Lommers
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Bondscoach Wiegman heeft Shanice van de Sanden uit Utrecht en de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal opgenomen in de selectie van 23 speelsters voor de WK-kwalificatieduels tegen Slowakije en Ierland. Op vrijdag 24 november speelt Nederland in Senec de uitwedstrijd tegen Slowakije. Op dinsdag 28 november staat het laatste duel van 2017 op het programma voor de Oranjevrouwen. In het uitverkochte Goffertstadion in Nijmegen neemt Nederland het op tegen de Ierland.

SELECTIE

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Sisca Folkertsma (Ajax), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC. Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Lize Kop (Ajax), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Myrthe Moorrees (FC Twente), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Sherida Spitse (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

GRIFFIOEN

Nederland stond tweemaal eerder tegenover Slowakije. Beide duels werden gewonnen, de laatste ontmoeting dateert van 1 april 2010 en was eveneens een WK-kwalificatiewedstrijd. Annemieke Kiesel-Griffioen uit Kockengen maakte toen het enige doelpnut van de wedstrijd. Ook tegen Ierland hebben de Oranjevrouwen een positief saldo. In zeven wedstrijden boekte Nederland vijf overwinningen en werd er tweemaal gelijk gespeeld. De laatste wedstrijd tegen de Ieren was op 15 augustus 2010 en het Nederlands elftal won dit duel met 2-0.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.