RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Voormalig tophockeyer Jacques Brinkman linkt prestaties Dafne Schippers aan doping

UTRECHT - Voormalig tophockeyer Jacques Brinkman heeft zich de woede van Dafne Schippers op de hals gehaald. De columnist uit Bilthoven schrijft in De Telegraaf dat de prestaties van de sprintster "voer voor twijfels" zijn.

"Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping."

De Utrechtse atlete is woedend over de beschuldigingen aan haar adres van de voormalig Kampong- en SCHC-hockeyer. "Als voormalig topsporter zou je beter moeten weten", tweette Schippers naar Brinkman.


MISSELIJKMAKEND

"Mij totaal ongegrond beschuldigen van dopinggebruik. Misselijkmakend! Acnť is helaas genetisch, en die prestaties/talent komen inderdaad zelden voor... Bij jou in ieder geval ver te zoeken op journalistiek gebied."

Brinkman laat weten dat hij haar niet beschuldigt. "Voer voor twijfels. Niet bij mij, maar lees de artikelen over jouw prestaties. Die heb ik niet geschreven", aldus de columnist in een reactie op Twitter.

Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht