Matthijs de Ligt keert terug in basis Oranje

ABCOUDE - Verdediger Matthijs de Ligt uit Abcoude keert vanavond in de oefeninterland tegen Roemenië terug in de basis van het Nederlands elftal. Hij neemt de plaats in van de zieke Karim Rekik. Utrechter Wesley Sneijder begint op de bank.
Oranje begint met nog drie nieuwe spelers in vergelijking met het duel van vorige week met Schotland. De verdediger Joél Veltman, middenvelder Davy Pröpper en aanvaller Steven Berghuis zijn nieuw in de basis. Zij vervangen respectievelijk Timothy Fosu-Mensah, Georginio Wijnaldum en Quincy Promes.
Donny van de Beek hoopt in Boekarest als invaller te kunnen debuteren voor Oranje. Bondscoach Dick Advocaat beloofde de middenvelder van Ajax in het veld te brengen als de stand dat toelaat. Advocaat wil zijn derde periode als bondscoach van Oranje graag afsluiten met een overwinning. In dat geval viert de Hagenaar zijn 37e zege met Oranje en neemt hij het record, dat Advocaat nu nog deelt met Bob Glendenning, alleen in handen.
Bij gebrek aan een echte centrumspits kiest Advocaat weer voor een beweeglijke en snelle voorhoede, die bestaat uit Berghuis, Ryan Babel en Memphis Depay. Die laatste besliste donderdag de oefeninterland tegen Schotland (0-1). Bij de Roemenen zit oud-Ajacied Bogdan Lobont als reservekeeper op de bank.
De wedstrijd in het Nationale Stadion van Roemenië begint om 20.00 uur Nederlandse tijd. Naar verwachting zit de voetbalarena, die 55.000 toeschouwers kan herbergen, ongeveer voor de helft vol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.