GVVV heeft al vier jaar een novemberdip

© ANP
VEENENDAAL - GVVV hervat zaterdag de competitie in de tweede divisie met een thuiswedstrijd tegen Barendrecht. De rood-witten van trainer Adrie Poldervaart, die stage loopt bij FC Utrecht, zijn een oude bekende voor GVVV. In 1981 kwam Barendrecht voor het eerst op bezoek bij GVVV, het werd 1-1.
HISTORIE
In de daaropvolgende wedstrijden in de hoofdklasse waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Van de acht gespeelde duels wonnen zowel GVVV als Barendrecht er twee. De 5-0 en 4-1 van het begin van deze eeuw zorgden voor een voordelig doelsaldo voor GVVV (14-9).
In de topklasse keerde het tij ten gunste van GVVV. Barendrecht kwam tussen 2011 en 2016 vijf keer naar Veenendaal en verloor vier keer. Vorig jaar, in het eerste seizoen van de tweede divisie, eindigde de ontmoeting in 0-0.
LISSE
GVVV moet zich zaterdag oprichten na het onverwachte verlies van twee weken geleden bij FC Lisse. De nummer twee van de ranglijst zag afgelopen zaterdag koploper Katwijk de inhaalwedstrijd tegen Lisse wel winnen en de voorsprong op GVVV vergroten tot acht punten.
Barendrecht leed begin oktober drie nederlagen op rij, maar heeft door een gelijkspel tegen HHC Hardenberg en een zege op Excelsior Maassluis weer wat afstand genomen van de onderste plaatsen. Barendrecht staat nu tiende.
NOVEMBER
De recente historie spreekt in het nadeel van de Veenendalers. De afgelopen vier jaar kende GVVV namelijk een serieuze novemberdip. Van de achttien competitieduels die sinds 2013 in november werden gespeeld werden er vier gewonnen en dertien verloren. De doelcijfers over die 18 duels: 24-47.
WEER FIT
Positief voor trainer Niek Oosterlee is dat drie blessuregevallen de pauze van twee weken hebben aangegrepen om te herstellen: Simon Brouwer, Robin Mulder en Soufyane Laghmouchi zijn weer inzetbaar.
De wedstrijd GVVV - Barendrecht is zaterdag live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.