Instellingen

Cijfers in Katwijk in het voordeel van IJsselmeervogels

De laatste zege van IJsselmeervogels dateert van 16 september.
De laatste zege van IJsselmeervogels dateert van 16 september. © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels hoopt zaterdag een einde te maken aan een negatieve reeks. De debuterende tweede divisionist won al zeven weken niet. Door de reeks van drie punten uit zeven duels tuimelden de Rooien van de eerste naar de twaalfde plaats.

KATWIJK

Tegenstander zaterdag is koploper Katwijk, dat tien van de elf competitieduels won en acht punten voorsprong heeft op het Veenendaalse GVVV, dat tweede staat. Katwijk heeft al sinds 22 april niet meer verloren op de eigen Krom. Het inmiddels gedegradeerde UNA won toen met 3-2.
Bij Katwijk spelen voormalig IJsselmeervogels-speler Benny van Noord en oud Spakenburger Marc de Loor. Spits Marciano Mengerink zou in 2013 overstappen van SDV Barneveld naar de Vogels, maar koos, tot woede van IJsselmeervogels, voor een profavontuur bij het Engelse Barnet. Voor volgend seizoen wordt de topscorer van Katwijk nadrukkelijk gelinkt aan Spakenburg, de aartsrivaal van IJsselmeervogels. Spakenburg ontkent vooralsnog dat er sprake is van een transfer.

HISTORIE

Als er echter op grond van de historie één ploeg in staat moet worden geacht te winnen in Katwijk, is het wel IJsselmeervogels. In vijf topklassejaren gingen de Rooien vier keer met een zege aan de haal. Exact vier jaar geleden werd het zelfs 1-5. Als we iets verder teruggaan in de tijd, komen we ook een 1-4 zege tegen in de zaterdagkampioenscompetitie van 1995. IJsselmeervogels werd dat jaar ten koste van het Utrechtse Holland ook landskampioen.
In totaal wonnen de Rooien de helft van alle ontmoetingen bij Katwijk. De thuisploeg won er drie, twee keer eindigde het gelijk. De doelcijfers zijn licht in het voordeel van IJsselmeervogels: 21-18.

BLESSURES

Vogels-trainer Willem Leushuis, die twee dagen na de laatste nederlaag tegen Koninlijke HFC de training verving door een crisisgesprek, kan in Katwijk nog niet beschikken over de aanvaller Berry Powel en Bryan Burgerhout. Ali Akla trainde deze week wel weer mee, maar het is de vraag of hij in de basis kan starten.
De wedstrijd Katwijk - IJsselmeervogels is zaterdag live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.