Spakenburg strijdt met Almere om periodetitel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg kan zaterdag de eerste periodetitel in de derde divisie pakken, DOVO gaat op bezoek bij ODIN'59 en hekkensluiter Magreb'90 speelt de degradatiekraker tegen Spijkenisse, dat voorlaatste staat.

SPAKENBURG

Zo dik mogelijk winnen van Jong FC Twente en dan hopen de achterstand van één doelpunt in het doelsaldo ten opzichte van Jong Almere goed te maken. Dat is de opdracht voor Spakenburg in de race om de eerste periodetitel. Spakenburg heeft een doelsaldo van +17, Jong Almere heeft +18.
Om de periodetitel te pakken moet Spakenburg hopen op een misstap van Jong Almere of, als beide teams winnen, Almere in doelsaldo voorbij. Op dit moment zijn de Almeerse beloften in het voordeel, omdat bij gelijk doelslado het aantal gescoorde doelpunten de doorslag geeft. De koploper speelt zaterdag thuis tegen VVOG. Dat zal wat goed willen maken tegen Jong Almere, want de formatie uit Harderwijk kreeg daar vorig seizoen een 8-1 nederlaag te slikken.
Spakenburg speelt dus tegen Jong FC Twente, dat vorig jaar net als de Blauwen uit de tweede divisie degradeerde. De Blauwen wonnen vorig seizoen op de Westmaat met 5-0 van Jong Twente. De wedstrijd in Hengelo eindigde in 1-1. Jong FC Twente staat momenteel negende.
Tranier John de Wolf heeft een compleet fitte selectie. Aanvaller Bert Steltenpool, die dit seizoen al zeven keer scoorde, is geschorst.

DOVO

Nummer acht DOVO moet het in Heemskerk opnemen tegen ODIN'59, dat elfde staat. DOVO is al vier duels ongeslagen, maar speelde de laatste twee wedstrijden gelijk. Bovendien werd een oefenduel tegen Hercules verloren.
Bij DOVO, maar ook bij ODIN, zullen de gedachten nog wel eens terug gaan naar 26 mei 2015. In de nacompetitie voor promotie naar de topklasse blies DOVO ODIN toen met 8-0 van het veld. Een jaar later troffen beide ploegen elkaar opnieuw in de hoofdklasse. Hoewel DOVO beide confrontaties won werd ODIN dat jaar kampioen. DOVO promoveerde pas een jaar later.
Trainer Gert Kruys van de Veenendalers kan beschikken over een compleet fitte selectie.

MAGREB'90

Zeven nederlagen op rij, nog altijd geen KNVB-uitspraak over de gestaakte wedstrijd bij Capelle en een schikkingsvoorstel van negen maanden voor Abdel Zouzou. Het zit Magreb'90 niet mee, in het eerste seizoen in de derde divisie zaterdag. Komend weekend speelt de Utrechtse hekkensluiter thuis tegen Spijkenisse.
De promovendus uit Zuid Holland was in de jaren '70 een grootmacht in het zaterdagvoetbal en werd in 1975 zelfs landskampioen. Langzaam maar zeker verdween de club uit de top, totdat afgelopen seizoen via de titel in de hoofdklasse promotie naar de derde divisie werd bewerkstelligd. Daar boekten de groen-witten pas op de tiende speeldag de eerste zege van het seizoen. Mede dankzij de 1-0 zege op Jong FC Twente staat Spijkenisse één plaats en vier punten boven Magreb.
Renne Donkor keerde deze week terug op het trainingsveld bij Magreb, nadat hij enkele weken geleden betrokken was bij een auto-ongeval. Nordin Bourazma heeft een knieblessure en is een twijfelgeval. Hoewel Magreb in beroep is gegaan tegen de negen maanden schorsing van Abdel Zouzou mag hij niet spelen zolang de tuchtcommissie geen uitspraak heeft gedaan.

LIVE

Spakenburg - Jong FC Twente en Magreb'90 - Spijkenisse zijn zaterdagmiddag live te volgen bij Radio M Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.