Houten-trainer Louw: "We staren ons niet blind op de Beneliga"

HOUTEN - Handbal Houten is het seizoen uitstekend gestart en is zelfs koploper van de eredivisie. Zaterdag werd er opnieuw gewonnen in The Dome met 26-22 van Lions 2. De ploeg van trainer Rick Louw won de laatste vier competitiewedstrijden en mag zelfs dromen van promotie naar de Beneliga.
"We hebben ons als doel gesteld om bij de eerste vijf te eindigen. Daar horen de eerste twee plaatsen ook bij, maar als we zo blijven spelen en toch derde worden ben ik ook tevreden", aldus Rick Louw, die Hans van Dijk afgelopen zomer opvolgde als trainer van de herenselectie.
Job Reumer denkt wel dat de club klaar is om de stap te maken naar het hoogste niveau van Nederland. "Natuurlijk is er sprake van een klasseverschil, maar ik denk dat we steeds dichter naar dat niveau toegroeien", zo zegt Reumer, die zaterdag nog belangrijk was voor het handbalcollectief, door zeven keer te scoren.
Houten moet dat de komende tijd doen zonder Riemer van Markus. De topscorer van de ploeg viel vorige week uit met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure. "Het lijkt erop dat hij kruisbandletsel heeft opgelopen", zo zegt Louw. "Als het een verrekking is, kan hij binnen twee maanden weer hersteld zijn, maar als het is afgescheurd zijn we hem zeker tot het eind van het seizoen kwijt."

Rick Louw: "Beneliga is geen blinde ambitie"
Job Reumer: "Tevreden over de eerste helft, tweede helft moet beter"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.