Hockeyvrouwen eenvoudig naar halve finale Hockey World League

BILTHOVEN/UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben zich met speelsgemak geplaatst voor de halve finale van de Hockey World League. In het honderste duel van SCHC-speelster Xan de Waard werd er met 4-0 gewonnen van China. Caia van Maasakker, eveneens SCHC, deed weer van zich spreken: zij scoorde opnieuw uit een strafcorner.
Oranje kwam al na vier minuten op voorsprong dankzij een treffer van Lidewij Welten, na een assist van Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC). Daarna wist Marloes Keetels de score te verdubbelen. Het derde doelpunt kwam op naam van Van Maasakker na een snoeiharde strafcorner. De Utrechtse Laurien Leurink (Laren) speelde een belangrijke rol bij de vierde treffer, doordat ze de assist gaf op Frederique Matla. Malou Pheninckx, speelster van Kampong, maakte ook speelminuten in het treffen.
'4 Lidewij Welten 1-0
'23 Marloes Keetels 2-0
'52 Caia van Maasakker 3-0 (sc)
'57 Frédérique Matla 4-0
De ploeg van bondscoach Alyson Annan draait een uitstekend toernooi waarin het nog geen enkele tegentreffer hoefde te incasseren. Nederland treft Zuid-Korea in de halve finale. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag om 08:15 Nederlandse tijd gespeeld.
De andere halve finale wordt gespeeld tussen Engeland en Nieuw-Zeeland. Kampong-aanvalster Sophie Bray was tegen de Verenigde Staten belangrijk namens Engeland: zij scoorde twee keer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.