DOVO - Spakenburg, de terugkeer van een klassieker

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de derde divisie staat zaterdag voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 de streekderby DOVO - Spakenburg op het programma. DOVO promoveerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse, Spakenburg degradeerde uit de tweede divisie.
Hekkensluiter Magreb'90 gaat op bezoek bij Jong Volendam.

DOVO - SPAKENBURG

De derby tussen Veenendaals Rood en Spakenburgs Blauw stond sinds 1970 27 keer op het programma op het hoogste amateurniveau. DOVO won vijf keer, Spakenburg ging elf keer met de punten naar huis. Opvallend daarbij is dat de laatste vier duels op Panhuis gewonnen werden door Spakenburg. De doelcijfers waren 0-13.
De laatste thuiszege van DOVO dateert van het seizoen 2003/2004. Het werd toen 4-0. In dat seizoen vierde DOVO tevens de laatste titel op het hoogste amateurniveau. Drie jaar later volgde de eerste degradatie, in 2010 liepen de Veenendalers niet alleen de promotie naar de toen gevormde topklasse mis, de ploeg degradeerde zelfs naar de eerste klasse.
Dit seizoen presteert DOVO goed. Na twaalf duels staat de ploeg van Gert Kruys zesde met 18 punten. Spakenburg is tweede met 27 punten.
Bij Spakenburg keert Bert Steltenpool terug van een schorsing, middenvelder Philip Ties ontbreekt juist vanwege een schorsing. Gert Kruys kan bij DOVO beschikken over een compleet fitte selectie. DOVO-aanvaller Salim Amarzgiou kwam afgelopen zomer over van Spakenburg, waar hij met een korte onderbreking acht seizoenen speelde. Ook verdediger Adil Mahdadi heeft een verleden bij Spakenburg.

MAGREB'90

Magreb'90 scoorde afgelopen weekend maarliefst vijf keer tegen Spijkenisse, maar dat was niet voldoende voor de overwinning. Na de 5-5 blijven de Utrechters laatste in de derde divisie. Zaterdag, in de uitwedstrijd tegen Jong Volendam, hoopt Magreb voor het eerst sinds 9 september, en voor de tweede keer dit seizoen, een overwinning bij te schrijven.
Magreb'90-trainer Jamal Yahiaoui kan geen beroep doen op de geblesseerde Nordin Bourazma. Dyllan Ahinful is een twijfelgeval.

LIVE

Beide derde divisieduels zijn zaterdag live te volgen op Radio M Utrecht.

Bert Kous in gesprek met DOVO-aanvaller en oud Spakenburg-speler Salim Amarzgiou

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.