IJsselmeervogels moet het tij keren tegen TEC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels verloor zaterdag tegen Katwijk voor de vijfde keer op rij. Desondanks voelde trainer Willem Leushuis zich de morele winnaar; na veel praatsessies stond er weer een team dat wilde knokken voor een goed resultaat.
Komend weekend zal IJsselmeervogels dat opnieuw nodig hebben, in de thuiswedstrijd tegen TEC uit Tiel. De Betuwenaren wonnen afgelopen zondag van buurman FC Lienden en klommen zo over IJsselmeervogels heen naar de 13e plaats. De Vogels zijn 14e. Voor beide ploegen is een zege broodnodig, om even weg te komen bij de degradatieplaatsen.
De Vogels hebben nu al acht duels op rij niet gewonnen. Alleen de eerste drie van die reeks werden gelijk gespeeld. De laatste drie thuiswedstrijden werden verloren. Alle tegenstanders, De Treffers, AFC en Koninklijke HFC, waren, net als TEC, zondagclubs.
IJsselmeervogels en TEC speelden nog nooit een competitiewedstrijd tegen elkaar. Bij TEC spelen Serhat Koç (ex-DOVO) en Robby Holder (ex-Spakenburg).
Vogels-trainer Willem Leushuis kan nog niet beschikken over Bryan Burgerhout, die wel op de weg terug is na een blessure. Berry Powel, die dinsdag voor het eerst weer meetrainde na een beenblessure, en Ralph Hovestad, bij wie donderdag twee verstandskiezen werden getrokken, zijn twijfelgevallen.
IJsselmeervogels - TEC is zaterdag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.