Lienden en GVVV strijden om titel 'best of the rest'

VEENENDAAL - Een onvervalste streekderby in de tweede divisie. Een busreis van slechts 25 kilometer brengt GVVV zaterdag van Veenendaal naar Lienden voor het duel tussen de nummers drie en twee van de tweede divisie. Het is de strijd om de tweede plaats, achter het dit seizoen ongenaakbare Katwijk. Na twaalf duels is de voorsprong van de Bollenclub op GVVV 11 punten, die op Lienden 12.
GVVV, dat de laatste twee duels verloor, verlengde deze week het contract met trainer Niek Oosterlee. Oosterlee kan zaterdag op de Abdijhof in Lienden beschikken over een compleet fitte selectie.
Vorig seizoen won GVVV zowel in Lienden als in Veenendaal met 2-1 van de ploeg van Hans Kraay jr. In Lienden scoorde Patrick Heesakkers vlak voor tijd de 1-1, waarna een eigen doelpunt van Arjan Goorman GVVV de zege bezorgde. De return op Panhuis werd beslist door treffers van Frank Tervoert en Robin Mulder.
De vraag is of bij er GVVV sprake is van de traditionele novemberdip. Staf en spelers zeggen van niet, maar de cijfers spreken boekdelen. Van de laatste 19 duels die de ploeg in de maand november speelde (sinds 2013) werden er 14 verloren. Slechts vier keer wonnen de Veenendalers.
GVVV-er Mohammed Ajiach speelde de afgelopen drie seizoenen voor FC Lienden. De selectie van Lienden herbergt zes spelers met een Utrechts verleden. Emilio Samsey en Jawad Bellassan kwamen afgelopen zomer over van Magreb'90, Loed Keizer en Nathan Bijl kwamen van Hercules. De voetbalroots van middenvelder Erik van Eem liggen in Langbroek, bij SVL. Topscorer Danny van den Meiracker (11 treffers) heeft behalve een verleden bij Spakenburg ook een toekomst bij IJsselmeervogels, waar hij vanaf komende zomer zal spelen.
FC Lienden - GVVV is zaterdag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.