Instellingen

Europese mijlpaal lonkt voor FC Utrecht

© ANP/Joen Leenen
UTRECHT - Na de roemloze uitschakeling van Feyenoord en Vitesse deze week is FC Utrecht nog steeds de enige Nederlandse club die dit seizoen een wedstrijd heeft weten te winnen in Europa.
De FC won zelfs twee keer, in de voorrondes van de Europa League tegen Valletta FC (3-1) en Zenit (1-0). Op Malta speelde de ploeg van Erik ten Hag 0-0 en in Sint-Petersburg werd de uitschakeling uiteindelijk een feit door een 2-0 nederlaag in de verlenging. Tussendoor rekende FC Utrecht dankzij de uitdoelpuntenregel ook nog af met Lech Poznan (0-0 en 2-2).
De Utrechtse opmars was daarmee een eenzaam lichtpuntje in een bedroevend Europees seizoen voor het Nederlandse voetbal. PSV struikelde al bij de eerste horde in de voorrondes van de Europa League, Ajax strandde eerst in de voorronde van de Champions League en bleef daarna ook steken in de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Europa League.
Feyenoord en Vitesse mochten meteen beginnen aan de groepsfase van respectievelijk de Champions League en de Europa League. Feyenoord verloor tot dusver al zijn wedstrijden, Vitesse speelde alleen twee keer gelijk, waaronder donderdagavond in Rome tegen Lazio.
Beide ploegen krijgen nog wel één kans om FC Utrecht van de bedenkelijke eer te beroven dit seizoen de enige winnaar te zijn geweest. Feyenoord speelt op 6 december thuis tegen Napoli, de Arnhemmers sluiten een dag later af tegen Nice.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.