Nederlandse voetbalsters in WK-kwalificatie ruim te sterk voor Slowakije

UTRECHT/NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het WK van 2019 zonder problemen gewonnen. De Europees kampioen kende vrijdag in Senec zoals verwacht weinig problemen met Slowakije. Oranje versloeg de nummer 43 van de wereld met 5-0.
Stefanie van der Gragt opende al in de achtste minuut de score. Kort voor rust liep Oranje weg bij de thuisploeg door doelpunten van aanvoerster Sherida Spitse (vrije trap) en Vivianne Miedema. De 21-jarige spits tekende aan het begin van de tweede helft ook voor de 0-4, met haar 49e treffer voor de nationale ploeg. Van der Gragt kopte in blessuretijd de vijfde treffer binnen.
De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was de WK-kwalificatie vorige maand begonnen met winst op Noorwegen (1-0). Dinsdag speelt Oranje in Nijmegen tegen Ierland. De IJsselsteinse Shanice van de Sanden begon in de basis, maar werd in de 70e minuut gewisseld. De Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal ontbrak vanwege een heupblessure.