DOVO en Spakenburg delen de punten na spannend slot

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het duel in de derde divisie tussen regiogenoten DOVO en Spakenburg heeft geen winnaar gekregen. Op Panhuis stond na een doelpuntrijk laatste half uur een 2-2 eindstand op het scorebord.

DOVO BETER

Spakenburg begon met twee wijzigingen ten opzichte van de uitgedeelde opstellingen, maar de Blauwen konden daar geen profijt uit halen. DOVO en Spakenburg hielden elkaar in bedwang, al kregen de Veenendalers nog de beste kansen. Roy Bakkenes faalde oog in oog met Leon ter Wielen, terwijl hij een ploeggenoot naast zich had lopen. Met een 0-0 stand zochten beide teams de rust op.

DIE OUDE VOETBALWET

In het tweede bedrijf zette DOVO de sterke lijn voort. De promovendus van Kruys hield het Spakenburg van De Wolf in leven, ook al was het rijp voor de slacht. Maar die alom bekende voetbalwet trad in werking. Tegen alle verhoudingen in opende Spakenburg twintig minuten voor tijd de score. Tom Menting speelde zich knap vrij en schoot de bal achter doelman Rodney Ubbergen. Nadat DOVO verzuimde gelijk te maken, verdubbelde Bert Steltenpool de score namens de Blauwen.

COMEBACK

In de laatste tien minuten was het 'alles of niets' voor de Veenendalers. Zeven minuten voor tijd maakte Joshua Patrick de aansluitingstreffer. Vier minuten later was die comeback compleet toen invaller Quincy Arends nog de gelijkmaker binnenwerkte.
69' Tom Menting [0-1]
78' Bert Steltenpool [0-2]
83' Joshua Patrick [1-2]
87' Quincy Arends [2-2]
Door het gelijke spel schieten beide ploegen weinig op met de puntendeling. Spakenburg blijft tweede, met 28 punten uit 13 duels. Het ziet koploper Jong Almere City twee punten uitlopen. Promovendus DOVO staat nu zesde, met 21 uit 13.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Gert Kruys: "Doelstelling bijstellen, willen in linkerrijtje eindigen"
John de Wolf: "Baal meer van weggeven voorsprong dan van slecht spel"
Tom Menting: "Met een punt krijgen we te veel"
Joshua Patrick: "Ik ben nooit lang boos als ik de bal niet krijg"
Verslaggever Bert Kous over de derby DOVO-Spakenburg