Instellingen

Sport Kort 26 november: rugbyers Eemland winnen derby, ruime winst hockeyers USHC

PROVINCIE UTRECHT - Rugbyers Eemland winnen derby van USRS, ruime winst hockeyers USHC en nipte zege voor hockeysters Voordaan.

HOCKEY

In de overgangsklasse A verloren de mannen van USHC met 4-0 bij HBS. In diezelfde afdeling verloor Voordaan nipt van Hurley. In Amsterdam werd het 5-4 voor de thuisclub.
Voordaan gaat met 12 punten de winterstop in als nummer 9, USHC staat één plek hoger met evenveel punten.
In de overgangsklasse B verloor Phoenix met 0-3 van Cartouche. Op de ranglijst staan de Zeisternaren tiende.
De hockeysters van Voordaan hebben een nipte zege geboekt op hekkensluiter Union. Op bezoek in Malden werd het 1-0 in het voordeel van de ploeg uit Groenekan.
De dames van Voordaan staan zesde in de overgangsklasse A met achtien punten uit twaalf speelronden.

RUGBY

De rugbyers van Eemland hebben gewonnen van het Utrechtse USRS. De streekderby eindigde in 32-10 in het voordeel van de ploeg uit Amersfoort. URC won met een miniem verschil van Groningen. Het werd 29-27 in het voordeel van de Utrechters.
Eemland draait mee in de top, maar staat op gepaste afstand van koploper Amstelveense. USRS staat na de nederlaag tiende in de ereklasse. URC staat derde en staat op drie punten achterstand van Eemland.
In het thuisduel tegen koploper AAC kwamen de dames van URC er niet aan te pas. De ploeg verloor met 78-5. URC staat nu één na laatste in de kampioenspoule van de ereklasse.
In de promotiepoule van de eerste klasse heeft RUS gewonnen van CAS RC. De Utrechtse dames waren met 34-39 te sterk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.