Instellingen

Labyad en Kerk brengen late beslissing in onstuimig duel

Zakaria Labyad scoorde twee keer bij zijn rentree
Zakaria Labyad scoorde twee keer bij zijn rentree © FCUPhoto
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel tegen Sparta Rotterdam met 3-1 gewonnen. De ploeg uit de Domstad besliste het duel twintig minuten voor tijd met twee snelle doelpunten. Zakaria Labyad luisterde zijn rentree op met twee treffers, terwijl Gyrano Kerk met een doelpunt en een assist ook een belangrijk aandeel in de overwinning had.
De Utrechters gingen furieus uit de startblokken. Na slechts 38 seconden was het al 1-0 voor de uitploeg. Gyrano Kerk snelde langs zijn directe tegenstander, gaf de bal voor en stelde Zakaria Labyad in staat zijn rentree na een schorsing te bekronen met de openingstreffer. Na het razendsnelle doelpunt kabbelde het spel in de eerste helft voort, met veel slordigheden over en weer. FC Utrecht creëerde wat kansen op de tweede, terwijl Sparta vanuit de counter een aantal keer gevaarlijk kon worden.
In de tweede helft bleef het spel van beide ploegen onstuimig. Nick Proschwitz profiteerde vlak na rust van slordig balverlies in de voorhoede van Utrecht en zette de gelijkmaker op het scorebord. De ploeg van Erik ten Hag had daarna moeite om het momentum te pakken in de wedstrijd. Labyad was vervolgens goud waard voor de ploeg. Door vanuit een vrije trap in één keer op doel te schieten krulde hij de bal langs Sparta-goalie Roy Kortsmit. Na de plotselinge voorsprong gooide Gyrano Kerk het duel definitief in het slot, door vanuit een razendsnelle counter de 3-1 te maken namens Utrecht.
1' Zakaria Labyad [0-1]
55' Nick Proschwitz [1-1]
70' Zakaria Labyad [1-2]
75' Gyrano Kerk [1-3]
FC Utrecht blijft dankzij de derde overwinning op rij de nummer 5 van de eredivisie. Volgende week treft de ploeg het in vorm zijnde PEC Zwolle, dat momenteel verrassend derde staat.

Sterkhouder Ramon Leeuwin: "Het was goed, maar niet top"
Erik ten Hag: "We hielden Sparta in leven na snelle openingstreffer"
Zakaria Labyad: "Wij willen als ploeg voor elkaar door het vuur gaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.