Instellingen

Dafne Schippers op shortlist voor Sportvrouw van 2017

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Dafne Schippers uit Utrecht maakt kans op de titel Sportvrouw van het jaar. Ze is op een shortlist geplaatst voor de verkiezing. Bij de mannen staat wielrenner Dylan Groenewegen uit Abcoude op de lijst.
Sportkoepel NOC*NSF maakte vandaag voor het eerst de shortlist openbaar. Ze doet dat om inzicht te geven in de lastig taak om te komen tot de nominaties voor de verkiezingen.
Uit de lijsten kiest een vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor voor alle categoriëen doorgaans drie genomineerden. Die nominaties worden op 3 december bekendgemaakt. De verkiezing zelf is op 19 december tijdens het Sportgala.

SPORTMANNEN EN -VROUWEN

Uit de bekendgemaakte shotlist blijkt dat naast atlete Schippers en wielrenster Van Vleuten ook de wielrensters Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Kirsten Wild genoemd worden. Net als zeilster Marit Bouwmeester, handbalster Nycke Groot, zwemster Ranomi Kromowidjojo en voetbalster Lieke Martens.
Diede de Groot uit Woerden maakt kans op de titel Paralympische Sporter van het jaar.
Op de lijst voor Sportman van het jaar staan autocoureur Max Verstappen, darter Michael van Gerwen, schaatsers Sven Kramer, Jan Smeekens en Kjeld Nuis, de wielrenners Tom Dumoulin en Bauke Mollema, honkballer Kenley Jansen, shorttracker Sjinkie Knegt en openwaterzwemmer Ferry Weertman.

PLOEG

Bij de shortlist voor Sportploeg van het jaar worden bijvoorbeeld de Oranje Leeuwinnen en het dames handbalteam genoemd. Zij krijgen concurrentie van onder meer het herenteam hockey en de mannelijk baanwielrenners en langebaanschaatsers.
Alle namen die genoemd worden voor de titel sporter van het jaar zijn te vinden op de website van NOC*NSF.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.