Marinus Dijkhuizen ontslagen bij Cambuur

DE MEERN - SC Cambuur heeft dinsdag trainer Marinus Dijkhuizen ontslagen. De 45-jarige oefenmeester uit De Meern moet al binnen een half jaar vertrekken uit Leeuwarden vanwege de tegenvallende resultaten. Cambuur won dit seizoen in de Jupiler League pas drie van de vijftien wedstrijden en staat met veertien punten op de zeventiende plek.
De Friese ploeg verloor maandag in blessuretijd met 2-1 bij FC Eindhoven. Voor de clubleiding was dat aanleiding om te breken met Dijkhuizen. De assistent-trainers Sipke Hulshoff en Jan Bruin hebben voorlopig de leiding over de hoofdmacht van Cambuur. Hulshoff vormde vorig seizoen met Arne Slot al maandenlang het trainersduo na het ontslag van Rob Maas.
Oud-spits Dijkhuizen leidde Excelsior in 2014 naar de eredivisie. Een jaar later vertrok hij naar de Engelse club Brentford, maar daar werd Dijkhuizen al snel ontslagen. Binnen een maand ging hij aan de slag bij NAC Breda. Het doel, promotie naar de eredivisie, mislukte in de play-offs. In december vorig jaar moest Dijkhuizen ook bij NAC vertrekken. Hij kreeg tijdens een evaluatiegesprek te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden, waarop beide partijen besloten direct uit elkaar te gaan.
Afgelopen zomer streek Dijkhuizen in Leeuwarden neer bij de club waarvoor hij zelf twee periodes speelde. Het ambitieuze Cambuur presteerde onder leiding van Dijkhuizen echter ver beneden de verwachtingen. Net als vorig seizoen, toen Maas al in oktober werd ontslagen, besloot de clubleiding in te grijpen.
Cambuur presenteerde vorige week Foeke Booy als nieuwe technisch manager. De geboren Leeuwarder begint op 1 januari.