Voetbalsters doen zichzelf tekort

NIEUWEGEIN/UTRECHT - De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in groep 3 van de WK-kwalificatie de eerste averij opgelopen. Het derde pouleduel met Ierland bleef in Nijmegen zonder doelpunten: 0-0. De Europese kampioenen waren in de uitverkochte Goffert veel sterker, maar verzuimden uit legio kansen tot scoren te komen.
Nederland deed zichzelf tegen het stug verdedigende Ierland tekort. Het technisch veel betere Oranje was op de Ierse helft niet creatief en slagvaardig genoeg. Te vaak probeerde de thuisploeg het met een onzuiver schot van afstand daar waar een steekpass of voorzet ook mogelijk was.

PAAL

De Ierse afweer haalde voor de rust twee keer een Nederlandse inzet van de doellijn. Vivianne Miedema schoot in de 39e minuut hard op de paal. Acht minuten eerder voorkwam de Ierse keepster Marie Hourihan een doelpunt van Desiree van Lunteren.
Na de pauze begon het eenrichtingsverkeer richting het Ierse doel opnieuw. Oranje zocht het echter weer te veel in doelpogingen van buiten het strafschopgebied. Ook benutte de thuisploeg de vleugels te weinig. Met name Miedema en Lieke Martens kregen niettemin fraaie kansen op de verdiende treffer. Het ploeterende Oranje miste in Nijmegen echter ook een beetje geluk, onder meer bij een zuivere Ierse handbal die onbestraft bleef.

VAN VEENENDAAL

Sari van Veenendaal uit IJsselstein speelde vanavond weer mee. De vaste keepster van de Nederlandse voetbalvrouwen moest afgelopen vrijdag in Senec het gewonnen duel met Slowakije (0-5) aan zich voorbij laten gaan vanwege een heupblessure.
Bondscoach Sarina Wiegman had verder geen wijzigingen aangebracht in haar basisteam. Ook de Utrechtse Shanice van de Sanden speelde daardoor mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.