Einde interlandloopbaan Angela Christ

UTRECHT/ZEIST - Angela Christ komt niet langer uit voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. De reservekeepster zet na twaalf jaar een punt achter haar interlandcarrière. De 28-jarige Christ gaat wel door bij haar club PSV.
Angela Christ speelde van 2004 tot 2007 voor het Zeister Seastum. Met die club werd ze twee keer landskampioen. Na de invoering van de eredivisie speelde ze van 2007 tot 2012 voor FC Utrecht. Met die club won ze in 2010 de KNVB beker.
Christ speelde zeventien interlands voor Oranje. Christ fungeerde vrijwel altijd als reservekeepster, eerst achter Loes Geurts en later achter de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal. Christ behoorde afgelopen zomer tot de Nederlandse selectie op het gewonnen EK in eigen land.
Christ stond vorige week, bij afwezigheid van de geblesseerde Van Veenendaal, nog onder de lat bij Oranje in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije (0-5). "Ik heb besloten om op het hoogtepunt van mijn interlandcarrière te stoppen", meldde Christ op Instagram.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.