GVVV speelt niet graag tegen beloftenteams

VEENENDAAL - In de tweede divisie speelt GVVV zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. Bij de Veenendaalse nummer twee van de ranglijst ontbreken de langdurig geblesseerden Wouter Bonke en Rodny Hofman.

TRAUMA

Vorige week rekende GVVV in Lienden af met het novembertrauma. De 3-0 zege maakte een einde aan de dip waarin de Veenendalers de laatste seizoenen steevast mee te maken hebben. Zaterdag moet tegen Jong Sparta een ander trauma uit de weg worden geruimd: dat van de beloftenteams.

In het eerste jaar van de tweede divisie speelde GVVV acht duels tegen beloftenteams. Tegen Jong AZ, Jong Sparta, Jong Vitesse en Jong FC Twente werden slechts vier punten gehaald. Maarliefst zes duels gingen verloren. Gelukkig voor GVVV is Jong Sparta dit seizoen de enige belofteploeg in de tweede divisie.

JONG SPARTA

Tegen de beloften van Sparta ging het twee keer behoorlijk mis. Op Spangen werd het 3-1, een paar maanden later op Panhuis zelfs 2-5. Beide resultaten waren het gevolg van de opgaande lijn die de Rotterdammers na een slechte seizoensstart hadden ingezet. Dit seizoen is wat dat betreft een kopie van het vorige: Jong Sparta stond met 3 punten uit tien duels stijf onderaan, maar haalde uit de laatste drie duels 9 punten. Afgelopen weekend werd koploper Katwijk met 3-2 verslagen.

THUIS

GVVV verloor dit seizoen pas één thuiswedstrijd. Tegen Barendrecht werd het 2-3. Jong Sparta speelde uit met 1-1 gelijk bij IJsselmeervogels en won twee weken geleden de uitwedstrijd tegen VVSB met 2-0.
De wedstrijd GVVV - Jong Sparta is zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.