Weerzien met oude bekenden voor IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels gaat zaterdag in de tweede divisie op bezoek bij De Dijk. De twee derde divisiekampioenen van vorig seizoen speelden nog nooit een competitieduel tegen elkaar. In de voorbereiding op dit seizoen won De Dijk in een vriendschappelijk duel met 1-0 van de Vogels.
Bij de Amsterdammers spelen drie spelers die ooit het rood en wit van IJsselmeervogels droegen.

OUDE BEKENDEN

Weinig voetballers van buiten het dorp speelden zo lang in IJsselmeervogels 1 als Tony Tol. De rechtsback kwam in de zomer van 2009 van Jong FC Utrecht naar de Westmaat en vertrok in 2016 naar De Dijk. In 2010 en 2011 werd Tol met IJsselmeervogels amateurkampioen van Nederland. Dat tweede kampioenschap werd ook meegevierd door Nick Kuipers. De huidige verdediger van De Dijk speelde vier jaar voor IJsselmeervogels.

De derde is Houtenaar Abderrahim Loukili, die een half jaar voor IJsselmeervogels speelde. Nabil el Gourari en Ahmed Ahahaoui hadden de vierde en vijfde oude bekende kunnen zijn, maar hij verklaarde zich onlangs solidair met de opgestapte hoofdsponsor Hein Braspenning, en speelt niet meer voor De Dijk.

ONRUST

Het opstappen van de hoofdsponsor was het beging van veel reuring in Amsterdam Noord. Vier spelers willen niet meer voor de club spelen, trainer Jochem Twisker verklaarde aan het einde van het seizoen op te stappen en deze werd ook bekend dat doelman Jeroen verhoeven per direct is gestopt. De website van de club is inmiddels uit de lucht.

SPORTIEF

Sportief gaat het zowel De Dijk als IJsselmeervogels niet echt voor de wind. De Dijk, dat drie punten haalde uit de laatste vijf duels, staat 14e. IJsselmeervogels boekte na acht weken zonder zege vorige week eindelijk weer eens een driepunter. Tegen TEC werd het 5-0. De Vogels staan nu elfde.

Deze week werd een oefenduel tegen Montfoort met 4-2 gewonnen. In die wedstrijd kwamen vooral spelers in actie die zaterdag tegen TEC niet in de basis stonden.

BLESSURES

Trainer Willem Leushuis van IJsselmeervogels kan niet beschikken over aanvaller Bryan burgerhout. Hij is geblesseerd. Ook reservedoelman Raymon van Emmerik is niet inzetbaar. Bij De Dijk ontbreken de vijf eerder genoemde spelers. Jerginio Sahadewsing is een twijfelgeval.
De wedstrijd De Dijk - IJsselmeervogels is zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.