Spakenburg en Magreb'90 snakken naar een zege

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg speelt zaterdag in de derde divisie A thuis tegen Jong Volendam. DOVO gaat op bezoek bij ASWH en Magreb'90 krijgt VVOG op bezoek.

SPAKENBURG

Spakenburg moet na twee gelijke spelen weer eens een wedstrijd winnen. De formatie van trainer John de Wolf heeft inmiddels een achterstand van vier punten op koploper Jong Almere City. Daarbij is het de vraag of aanvaller Olivier Pilon, die vorige week ontbrak in de streekderby tegen DOVO, weer fit is. De geschorste Philip Ties ontbreekt.
Voor twee spelers van Spakenburg is het treffen met Jong Volendam een bijzonder wedstrijd. Beide topscorers van de Blauwen, Kees Tol en Bert Steltenpool, zijn geboren Volendammers en speelden jarenlang voor de club.
Jong Volendam maakte vorige week op niet mis te verstane wijze een einde aan een slechte reeks, waarin de ploeg vier duels op rij verloor. Aan die reeks kwam een einde dankzij een eclatante 8-1 zege op het Utrechtse Magreb'90.

MAGREB'90

Magreb'90 kreeg in de laatste twee duels 13 doelpunten tegen. Twee weken geleden eindigde het duel tegen Spijkenisse in 5-5, tegen Jong Volendam gingen de Utrechters vorige week met 8-1 onderuit. Magreb'90 won dit seizoen pas één keer, op 9 september tegen ODIN'59. Inmiddels is de ploeg van Jamal Yahiaoui hekkensluiter in de derde divisie A.
Tegenstander van Magreb'90 is VVOG, dat dit seizoen als een raket uit de startblokken schoot. Na vijf duels had de ploeg uit Harderwijk 13 punten en nog geen enkel tegendoelpunt. Nadien won VVOG nog maar één wedstrijd en is de ploeg afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst.
Bij Magreb'90 is verdediger Nordin Bourazma een twijfelgeval.

DOVO

Het Veenendaalse DOVO reist voor het eerst sinds het seizoen 2005/2006 af naar Hendrik Ido Ambacht, voor een ontmoeting met ASWH. De laatste keer dat beide ploegen elkaar op sportpark Schildman ontmoetten werd het 1-1. ASWH was destijds regerend landskampioen.
ASWH - DOVO stond elf keer eerder op het programma. De cijfers zijn licht in het voordeel van DOVO, dat vijf keer won, tegen ASWH vier keer. Het doelsaldo is 15-14 voor DOVO, dat het zaterdag moet stellen zonder de geblesseerde spits Rocco Keizer.
Het duel is het weerzien tussen ASWH-topscorer Peter de Lange en DOVO-aanvaller Salim Amerzgiou. Het duo speelde twee jaar samen bij Spakenburg.

LIVE

De wedstrijden Spakenburg - Jong Volendam en ASWH - DOVO zijn zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.