Een Berg Sport met oud FC Utrecht-speler Herman Verrips

UTRECHT - In Een Berg Sport is deze week Herman Verrips te gast. De oud speler van FC Utrecht speelde 251 wedstrijden voor FC Utrecht én kwam daarna nog twee seizoenen uit voor het toenmalige FC Zwolle.
Na zijn carrière bleef de 55-jarige niet in het betaalde voetbal actief. Sterker nog: tot verbazing van veel mensen werd hij vuilnisman. "Ik heb dertien jaar bij Utrecht gespeeld en twee bij Zwolle, maar ben daar geen miljonair van geworden. In die tijd was het nog geen vetpot en na mijn voetballoopbaan moest ik dus gewoon aan de bak. Toen heb ik aan sponsors gevraagd of ik eens mee kon lopen in hun zaak, maar daar kreeg ik geen respons op", zo zegt Verrips, die daar erg teleurgesteld over was. "Als speler ben je fantastisch en wil iedereen je aanraken, maar daarna kreeg ik nul op recest. Dat vond ik jammer."
Toch blijft Verrips een Utrechter in hart en nieren. Hij volgt de club dan ook nog steeds op de voet. "Ze doen het gewoon hartstikke goed, met een goede spelersgroep en technische staf. Het is niet meer te vergelijken met mijn tijd", aldus Verrips, die nog een paar jaar samenspeelde met analist Gert Kruys. "Destijds hadden we veel Utrechtse jongens, maar tegenwoordig zijn er ook veel spelers van andere clubs uit binnen- en buitenland."

ODE VAN KORNEEL EVERS

Schrijver, dichter, acteur én FC Utrecht-supporter Korneel Evers doet wekelijks een ode aan de club en zijn spelers. Deze week alle aandacht voor de vele hoogtepunten die FC Utrecht in het jaar 2017 beleefde.

HAPPIE VAN APPIE

Albert Boonen, uitbater van het spelershome op Zoudenbalch, gaat in de rubriek 'Het Happie van Appie' opzoek naar echte Utregse happies. Deze week proeft hij de beroemde worst die wekelijks in de Galgenwaard wordt geserveerd. Speciale gast in de studio is Gerrit, die wekelijks de tribunes afstruint om de worst aan de supporters te brengen.

FC UTRECHT

FC Utrecht neemt het vrijdagavond op tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer John van 't Schip mag met recht de verrassing van de eredivisie genoemd worden. Zwolle staat vierde, op twee punten achterstand van nummer 2 Ajax. Ook Utrecht is in vorm: na de 2-1 zege op Ajax in de Johan Cruijff ArenA werden ook Sparta en Excelsior verslagen. De winnaar van de tweestrijd mag zich, voor tenminste een week, de nummer 4 van de ranglijst noemen.
Het duel in Zwolle begint vrijdag om 20:00 en is live te volgen via Radio M Utrecht en wordt van commentaar voorzien door René van den Berg en Pieter van Schaick. Gert Kruys verzorgt de analyse.

Happie van Appie: Galgenwaardworst
Ode van Korneel Evers
Tip Kick: Kruys vs. Verrips
Herman Verrips: "Na mijn voetbalcarrière werd ik vuilsnisman, want ik moest gewoon aan de bak"
Herman Verrips: "FC Utrecht is een goed collectief"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.