LIVEBLOG: FC Utrecht neemt punt mee uit Zwolle. Analyse en interviews straks op 93.1FM!

UTRECHT - FC Utrecht neemt het vrijdagavond op tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer John van 't Schip mag met recht de verrassing van de eredivisie genoemd worden. Zwolle staat vierde, met slechts drie punten achterstand op nummer twee Ajax. Bovendien heeft het treffen gevolgen voor de stand op de ranglijst: de ploeg die wint mag zich, tenminste voor een week, de nummer vier van de eredivisie noemen.
90' FC Utrecht speelt 1-1 gelijk op bezoek bij PEC Zwolle. Reacties & meer straks met René van den Berg & Gert Kruys.
90' Kerk verlaat het veld. Görtler is zijn vervanger.
83' Utrecht bezwijkt onder de druk. Jensen weet in eerste instantie nog goed te redden op een afstandsschot, maar daarna schiet Saymak knap binnen (1-1).
75' PEC Zwolle dringt aan, maar Utrecht houdt voorlopig stand. Nog een kwartier op de klok!
68' Opnieuw een kans voor Kerk! 1-op-1 met Boer wordt zijn dribbel onschadelijk gemaakt en is de kans verkeken.
66' OEI! Ayoub speelt Labyad knap vrij, maar zijn schot wordt geblokt! Wel een hoekschop voor de FC
63' Thomas met het schot, waarna Mokthar uit de rebound de bal over het doel lepelt! Nog steeds 0-1 in het voordeel van Utrecht.
'57 Van de Streek probeert het van grote afstand, maar zijn schot gaat over het doel van PEC Zwolle
47' Direct weer een grote kans voor Gyrano Kerk: hij speelt de bal knap vrij, maar zijn afstandsschot gaat vrij ver naast het Zwolle-doel!
46' We zijn begonnen aan de tweede helft in Zwolle. Live-verslag van René, Gert en Pieter via 93.1FM, Radio M Utrecht.
45' Het is rust in Zwolle, waar FC Utrecht op een 0-1 voorsprong staat via een goal van Sander van de Streek. Ramon Leeuwin en David Jensen kwamen met elkaar in botsing. Het is op dit moment nog onbekend hoe ernstig de blessure van Leeuwin is.
44' ... Opnieuw Kerk! Ditmaal raakt hij de paal uit een schot van buiten het strafschopgebied!
42' Kerk komt oog-in-oog met Diederick Boer, stift de bal, maar de PEC Zwolle-goalie redt knap op zijn inzet! Het blijft 0-1 in Zwolle.
39' Ramon Leeuwin verlaat het veld met een ogenschijnlijk ernstige blessure aan het hoofd. Hij wordt afgevoerd op een brancard. Giovanni Troupée vervangt hem en komt centraal in de achterhoede te spelen.
37' Na een snelle uitbraak van PEC Zwolle komt Ramon Leeuwin hard in botsing met doelman David Jensen. Hij blijft liggen op het veld. Giovanni Troupée begint direct met de warming-up... maar hoe is het met Leeuwin?
35' GOAAAAAAAL! Ayoub breekt door via de linkerflank, waarna hij Van de Streek weet te vinden die helemaal vrij staat bij de rechterpaal: 1-0!
30' "Paniek, paniek, paniek!", roept René na opnieuw een gevaarlijke kans voor Namli. FC Utrecht heeft het moeilijk in de tweede fase van de eerste helft.
29' PEC Zwolle wordt sterker en dringt aan: eerst is het Namli die gevaarlijk wordt, waarna Mokhtar de bal voorslingert. Live-verslag van René, Gert en Pieter via 93.1FM!
15' "FC Utrecht is met de hoge druk goed aan de wedstrijd begonnen. PEC Zwolle heeft daar veel moeite mee", aldus Gert Kruys, vanuit Zwolle, waar we inmiddels 15 minuten onderweg zijn.
1' Scheidsrechter Ed Janssen heeft gefloten. PEC Zwolle - FC Utrecht is begonnen en mis niets via dit liveblog!

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Janssen, Leeuwin, Van der Maarel, Emanuelson, Strieder, Ayoub, Van de Streek, Labyad, Kerk
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Freire, Marcellis, Van Polen, Dekker, Saymak, Thomas, Namli, Mokhtar, Nijland

De treffer van Sander van de Streek (0-1)
De commentatoren over de blessure van Ramon Leeuwin
De gelijkmaker van Moustaffa Saymak