AUDIO-UPDATE: Vrouwen UZSC winnen ruim van Donk in Euro League

UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben een verrassend ruime overwinning geboekt op DONK in de openingswedstrijd van de Euro League. In het Krommerijnbad, de thuishaven van UZSC, werd het maar liefst 12-4 in het voordeel van de Utrechtse vrouwen.
Het openingsduel was gelijk van groot belang voor beide teams, want de eerste drie ploegen in de groepsfase kwalificeren zich voor de volgende ronde. Met UVSE als titelhouder en Dynamo Uralochka als vaste klant in de kwartfinales hebben beide Nederlandse ploegen zwaar geloot.

PIEKEN

Trainer Gerrit-Jan Schothans was in zijn nopjes met de zege. "Dit was een klinkende zege. Pieken op het juiste moment", vertelt hij in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "We waren er erg op gebrand om in de Europa Cup, in een poule van vier waarvan er drie doorgaan, onze Nederlandse opponent te verslaan."
"We moeten nog tegen een Russische tegenstander en een Hongaarse tegenstander", blikt Schothans vooruit. "We weten dat dat een stuk zwaarder gaat worden, dus het was belangrijk om het nu te doen. Gelukkig kwam dat ook goed uit. De volgende ronde is al zeker binnen. Het ging tussen ons twee (UZSC en Dink, red.) en we boeken een ruime overwinning. We hebben dus eigenlijk al wel de tweede ronde bereikt."

Trainer Schothans: "Dit was een klinkende zege"