Spakenburg wint en blijft in spoor Jong Almere

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de derde divisie A gewonnen. Nadat de laatste twee duels gelijk werden gespeeld, wist het zaterdag Jong Volendam met 2-0 te verslaan.
Makkelijk ging het niet voor de Blauwen, ondanks dat het meer dan een uur met een man meer speelde. Volendam-verdediger Ulusoy kreeg binnen het half uur namelijk rood na een opstootje.
Vlak na rust zette goaltjesgetter Bert Steltenpool de 1-0 op het scorebord. Die andere spits, Kees Pier Tol, kreeg een kwartier voor tijd de kans om de score uit te breiden via een strafschop. Tol faalde vanaf elf meter en dus bleef de voorsprong krap. In de blessuretijd wist Tol alsnog zijn felbegeerde goal te maken: 2-0.
47' Bert Steltenpool [1-0]
90' Kees Pier Tol [2-0]
Bijz.
24' Rode kaart Ali Ulusoy (Jong FC Volendam)
75' Kees Pier Tol (Spakenburg) mist penalty
Door de zege komen de Blauwen op 31 punten uit 14 wedstrijden. Het blijft daarmee tweede in de derde divisie A, vier punten achter koploper Jong Almere City.

Kees Pier Tol: "Ik had er 4/5 kunnen maken"