IJsselmeervogels dendert over De Dijk heen

© Linda Koppejan
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie afstand genomen van de onderste regionen. Op bezoek bij De Dijk boekten de Vogels de tweede zege op rij. Het werd in Amsterdam 6-2.
De Dijk kwam furieus uit de startblokken. Jack Tuyp stifte de bal met grote klasse over keeper Jaimy Schaap. Nog voor rust draaiden de Vogels de stand om via een penalty van Ozturk, een afstandsschot van Moro en een schuiver van Olijfveld.
In de tweede helft bleef het lang 3-1, maar in het laatste kwartier walste IJsselmeervogels compleet over De Dijk heen. Akla (penalty), Justiana en Powel zorgden voor 6-1. Voor Powel was het zijn eerste goal sinds 9 september. In blessuretijd tekende Tuyp nog voor de 6-2, als was die slechts voor de statistieken.
13' Jack Tuyp [1-0]
37' Oktay Ozturk [1-1, pen.]
42' Soufian Moro [1-2]
43' Robbert Olijfveld [1-3]
78' Ali Akla [1-4, pen.]
80' Gillian Justiana [1-5]
83' Berry Powel [1-6]
90' Jack Tuyp [2-6]
Door de overwinning komt IJsselmeervogels op 19 punten uit 14 wedstrijden. Omdat het ook vorige week wist te winnen, neemt de ploeg van trainer Willem Leushuis afstand van de onderste regionen.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Willem Leushuis:"Achterkomen was een goede test"
Soufian Moro:"Ik hoef niet meer naar het betaald voetbal. Dit is prachtig"