"Voortbestaan Magreb'90 in gevaar"

UTRECHT - Het voortbestaan van derdedivisionist Magreb'90 is in gevaar. De Utrechtse club kan de aanslag die het ontvangen heeft van de Belastingdienst niet betalen. Dat geeft voorzitter Tino Klein aan tegenover het Algemeen Dagblad.
Magreb kreeg vorig seizoen al een belastingaanslag van bijna een half miljoen euro. De club ging in bezwaar, maar de definitieve aanslag die nu is binnengekomen, kan Magreb niet betalen. Hoeveel betaald moet worden aan de Belastingdienst, wil Klein niet zeggen. "Er is een lager bedrag uitgekomen, maar wat er ook uit een eventuele beroepszaak komt: we kunnen het niet betalen", geeft hij aan.

KNVB

Naast financiële problemen, ziet Klein ook problemen aankomen met de KNVB. De club voldoet niet aan de licentie-eisen. "We hebben geen drie contractspelers in dienst en geen gecertificeerde jeugdopleiding. Je kunt wachten op sancties van de KNVB. Al met al zijn er zoveel beren op de weg, dat het bestaansrecht van Magreb'90 op losse schroeven staat", aldus Klein.

POLITIEK

Voorzitter Tino Klein zit ook in zijn functie in een benarde situatie. "Ik beraad me op dit moment of ik nog wel als voorzitter moet aanblijven", vertelt hij. Klein heeft zich namelijk op de kieslijst gezet voor de politieke partij Forza! Nederland. Die partij is tegen verdere islamisering in Nederland en tegenstander van de bouw van moskeeën. "Dat rijmt niet goed met Magreb'90 en omdat ik me bij die partij heb aangesloten, willen ze me niet meer hebben als voorzitter, werd mij verteld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.