Magreb'90-voorzitter Klein: "Nog onduidelijk of we het seizoen kunnen afmaken als claim definitief wordt"

UTRECHT - Er is opnieuw tumult bij Magreb'90. Er hangt de club een belastingaanslag van bijna 500.000 euro boven het hoofd, omdat de club geen loonbelasting zou hebben betaald over 2014 en 2015. Voorzitter Tino Klein zegt dat het voortbestaan van de club aan een zijden draadje hangt wanneer de claim definitief wordt.
De voorzitter twijfelt nog of de club in beroep moet gaan tegen de belastingclaim. "Ik heb het voorgelegd aan een jurist en een fiscalist. Zij hebben me allebei verteld dat we in principe geen schijn van kans hebben".

MOGELIJKE DEGRADATIE

Wat vast staat is dat de club de belastingaanslag niet kan betalen. De club wordt dan failliet verklaard en moet weer onderaan de ladder van het amateurvoetbal beginnen. Op dit moment is Magreb'90 nog actief in de derde divisie, maar de Marokkaans-Utrechtse vereniging degradeert dan verplicht naar de vierde klasse.
Het is nog onduidelijk of Magreb'90 het huidige seizoen afmaakt. De KNVB stelt een aantal licentie-eisen aan het spelen van divisievoetbal en ook daar kan niet aan worden voldaan. "We moeten drie volwaardige contractspelers in onze selectie hebben en dat hebben we simpelweg niet. Het is nog afwachten wat de KNVB daar uiteindelijk over gaat beslissen."
Dat heeft ook gevolgen voor Spakenburg. De ploeg van John de Wolf won van Magreb'90, maar raakt die punten mogelijk kwijt als de Utrechters uit de competitie worden gehaald. Koploper Jong Almere City FC heeft nog niet tegen Magreb'90 gespeeld. Spakenburg raakt dus mogelijk drie punten achterop in de titelstrijd bij een failliessement van Magreb'90.

POSITIE VOORZITTER KLEIN

Ook de positie van voorzitter Tino Klein staat onder druk nadat hij politiek gezien een gevoelige switch maakte. De fractiesecretaris
uit onvrede de VVD uit Castricum en staat nu op de kieslijst van Forza! Nederland. Forza zet zich af tegen, wat zij de 'islamisering van Nederland' noemen en dat steekt veel leden Magreb'90, want een groot deel van de achterban van de club komt voort uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap uit Kanaleneiland.
"Ik beraad me momenteel over het functioneren van mijzelf als voorzitter, want ik vraag me af of ik hier nog een positieve impuls aan kan geven. Natuurlijk wordt er op de club gesproken over mijn politieke keuze, maar ik hoor er verschillende dingen over. Iemand vertelde me dat men er niet blij mee is, terwijl ik ook berichten krijg dat het geen issue is", zo zegt hij.

Voorzitter Tino Klein:"Wij kunnen de aanslag sowieso niet betalen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.