Wereldkampioen Janssen:"De drang naar vrijheid werd steeds groter"

UTRECHT - Roeister Inge Janssen last een rustpauze van een jaar in. De Utrechtse, die op de Olympische Spelen in Rio zilver pakte met de dubbel vier, zegt de laatste tijd met minder plezier in de boot te zitten.
"Ik heb er lang over nagedacht. Nu is het nog het moment om het een jaar op een andere manier te doen. Voor mij was het dit of stoppen, maar Tokyo zit al wel in mijn hoofd."
De gedachte om er even tussenuit te gaan speelde al langer in het hoofd van de 28-jarige Utrechtse. "Na Rio heb ik er lang over nagedacht. Er zijn veel dingen die je opoffert als topsporter. De drang naar vrijheid werd steeds groter."
In Rio won Janssen zilver in de dubbel vier en een jaar later zelfs goud op het WK in Sarasota, Verenigde Staten. Het is dan ook een risico dat Janssen neemt om tijdelijk afscheid te nemen van die succesformatie. "Het is niet vanzelfsprekend dat ik weer in de boot zit op het moment dat ik terugkeer. Ik moet laten zien dat ik goed genoeg ben om in die boot te zitten. Er zijn genoeg gegadigden om mijn plekje over te nemen", sluit de Orca-roeister zelfbewust af.

Rick van Manen in gesprek met Inge Janssen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.