Pronk:"Het is nog niet genoeg"

UTRECHT - Jong FC Utrecht neemt het maandagavond in Stadion Galgenwaard op tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Robin Pronk wacht al sinds 20 oktober op een overwinning.
"We willen graag winnen, maar het baart geen zorgen. We zijn bezig met jonge jongens in een zware competitie. We staan op dezelfde positie als vorig seizoen rond dit seizoen," zegt de oefenmeester tegen RTV Utrecht.
Pronk benadrukt het belang van de ontwikkeling die zijn spelers doormaken in de Jupiler League. "Als team moet het vele malen beter. Er zit nog veel verbetering in. Individueel zijn er al wel een aantal spelers die we gezien hebben in het eerste. Maar het is nog niet genoeg."
Dat Jong FC Utrecht hekkensluiter is heeft volgens Pronk ook een andere oorzaak. "We spelen met een jonge ploeg van gemiddeld 19,8 jaar oud, net iets ouder dan een A-juniorenploeg. Dat is hoe het werkt met een belofteteam."
Maandagavond staat de confrontatie met FC Emmen op het programma. "Het is een elftal met een mix van jong en oudere spelers en fysiek sterk. Duidelijke verbeterpunten voor ons zijn het rendement en scorend vermogen, daarin blijven we nog achter. Om een resultaat de halen moet dat beter."