Handbalsters boeken monsterzege op China

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters hebben in de tweede wedstrijd op het WK in Duitsland wel aan de verwachtingen voldaan. Ze boekten in Leipzig een monsterzege op het zwakke China (40-15).
In het Oranje-team zitten drie speelsters uit de provincie Utrecht: Angela Malenstein (Spakenburg), Laura van der Heijden (Leusden) en Charris Rozemalen (Utrecht).
Oranje revancheerde zich enigszins voor de mislukte openingswedstrijd van zaterdag tegen Zuid-Korea (22-24). Het team van bondscoach Helle Thomsen haalde toen niet het niveau dat je van de nummer twee van het vorige WK mag verwachten.
Tegen China lieten sterspelers als Nycke Groot en doelvrouw Tess Wester zich wel gelden. Dat biedt perspectief voor de volgende groepswedstrijden tegen Kameroen, Duitsland en Servië. Maar liefst vier van de zes ploegen in de poule plaatsen zich voor de achtste finales. Op basis van de eerste wedstrijden lijkt de kans groot dat het optreden van China en Kameroen beperkt blijft tot de groepsfase.

SCOREVERLOOP

Oranje nam al snel afstand van China. Bij rust leidde de winnaar van het zilver op het EK in Zweden al met 20-9. In de tweede helft slaagde China er ook niet in het verschil nog enigszins beperkt te houden. China verloor zaterdag het eerste duel op het WK met 43-23 van Servië.
Angela Steenbakkers, Estavana Polman en Angela Malestein scoorden vijfmaal tegen China. Zaterdag tegen Zuid-Korea werden de Nederlandse doelpunten slechter verdeeld. Lois Abbingh tekende toen voor maar liefst elf van de 22 treffers van Oranje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.